GOUD - Bedrijfshuisvesting

Plaats / Straat

Oppervlakte
Bekijk omgeving

Pompenburg 180-188, Rotterdam

Pompenburg 180-188
Rotterdam

Kantoorruimte

Metrage 395 m²
Huurbaar vanaf 200 m² m²
Type aanbod Te huur/ te koop
Huurprijs € 110,= per m² per jaar excl. BTW en servicekosten
Koopsom € 580.000,= k.k. excl. eventuele BTW

Totaal circa 395 m² representatieve en ingedeelde kantoorruimte gelegen aan de Pompenburg 180-188 (hoek Goudsesingel) te Rotterdam, alsmede 9 parkeerplaatsen en 1 garagebox/berging in de ondergelegen parkeergarage. Deelverhuur is bespreekbaar vanaf circa 200 m².

Locatie en Bereikbaarheid

Aangezien het object oorspronkelijk een dubbele unit betreft zijn er bij deelverhuur per unit de benodigde voorzieningen (entree, toiletten etc.) aanwezig.

Het object is gelegen op een zichtlocatie aan de Pompenburg, in het hart van het Rotterdamse centrum. Het (zakelijk) centrum Weena, Coolsingel en “Central District” bevinden zich op loopafstand, alsmede de diverse winkelstraten in het centrum van Rotterdam. In directe omgeving bevinden zich diverse goede restaurants en uitgaansgelegenheden. Deze centrumlocatie zorgt ervoor dat de bereikbaar per openbaar vervoer uitstekend is. Het Rotterdamse centraal station bevindt zich op loopafstand. De diverse tram- (7 en 8) en buslijnen (38) stoppen nagenoeg voor de deur. Via de Schiekade is er een goede aansluiting heeft op de snelweg A20 (Hoek van Holland-Utrecht), welke een directe verbinding heeft met de rijkswegen A13 (Den Haag) en A16 (Breda-Antwerpen) en A20.
 

 
 

Voorzieningen

De kantoorruimte is voorzien van o.a.:
 • Representatieve entree;
 • Ingedeeld in diverse vertrekken;
 • Vloerbedekking;
 • Afgewerkte wanden;
 • Systeemplafond met verlichtingsarmaturen;
 • Verwarming middels radiatoren;
 • Binnenzonwering
 • Archiefruimte;
 • voldoende gescheiden toiletgroepen.
 • Moderne keuken met apparatuur
 • Te openen ramen;

Huuringangsdatum

In overleg, op korte termijn mogelijk.
 

Huurtermijn

In overleg

Huurprijs

De huurprijs bedraagt € 110 ,= per m² per jaar exclusief BTW en servicekosten.
 

Vraagprijs

De koopsom bedraagt € 580.000,=  kosten koper exclusief eventuele BTW.
 

Servicekosten

In overleg

Huurvoorwaarden

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringang, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks “CPI-Alle Huishoudens” (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 
Huurgarantie
Huurder dient een bankgarantie te stellen danwel een waarborgsom te storten ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW.
 
Omzetbelasting
Uitgangspunt bij het tot stand komen van een huurovereenkomst is, dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgelegde minimum percentage of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties. Indien door toedoen van huurder niet geopteerd kan worden voor met omzetbelasting belaste verhuur, of indien op enig moment een situatie aan de zijde van de huurder intreedt waardoor geen recht meer kan worden gedaan aan dit uitgangspunt, is huurder gehouden om het daaruit voor verhuurder voortvloeiende nadeel te vergoeden, en zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.
 
Algemeen
Ondanks de zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze projectinformatie en de hierin opgenomen gegevens, kan Goud Bedrijfshuisvesting niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens en wijst iedere vorm van aansprakelijkheid van de hand voor onvolkomenheden, onvolledigheden, dan wel onjuistheden in de weergegeven informatie. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatie niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.
 
 

Bijzonderheden

Parkeren
Bij het object zijn 10 parkeerplaatsen aanwezig. De kosten voor een parkeerplaats bedraagt € 1.250,= per parkeerplaats per jaar. Tevens is er in directe omgeving voldoende (betaald) parkeren mogelijk.
 
Vereniging van eigenaars
Het object maakt onderdeel uit van de “Vereniging van Eigenaars Pompenburght”.
De vereniging is zeer actief en heeft een goede financiële positie. De maandelijkse bijdrage voor de kantoorruimte bedraagt € 237,16 (juni 2016) en € 3,45 per parkeerplaats. De ondergelegen grond is door de Gemeente Rotterdam in 1998 voor 99 jaar in erfpacht uitgegeven. De betalingsverplichting voor de canon is afgekocht tot 2047.